Żłobek
Poniedziałek 14.04
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao
II Śniadanie: Sok warzywno–owocowy
Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot
Podwieczorek: Weka, twarożek z truskawkami, herbata z cytryną
Wtorek 15.04
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta mięsno–warzywna ze szczypiorkiem, ogórek, herbata z sokiem malinowym
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, jabłko, wafel ryżowy
Środa 16.04
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, serek wiejski z natką pietruszki, suszonym pomidorem i bazylią, herbata z cytryną, kakao
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, pulpet drobiowy gotowany na parze z warzywami, surówka wielowarzywna, kompot
Podwieczorek: Gofry z musem owocowym, woda niegazowana z cytryną, banan
Czwartek 17.04
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka wiejska, jajko na twardo z sosem jogurtowo–chrzanowym, herbata żurawinowa, kakao
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, pieczeń rzymska z warzywami w sosie ziołowym, kasza bulgur, buraczki na ciepło, kompot
Podwieczorek: Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym, herbatniki
Piątek 18.04
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z makreli i twarogu z rzodkiewką i cebulką zieloną, herbata z dzikiej róży
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: Zupa jaglana z ziemniakami, makaron muszelki z sosem pomidorowo–ziołowym, kompot
Podwieczorek: Weka, pasta z jaj i awokado ze świeżą kolendrą i pomidorem, herbata z cytryną
Przedszkole
Poniedziałek 14.04
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, kiełbasa żywiecka sucha, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao
II Śniadanie: Sok warzywno–owocowy
Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami razowymi, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot
Podwieczorek: Weka, twarożek z truskawkami, herbata z cytryną
Wtorek 15.04
Śniadanie: Musli na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasta mięsno–warzywna ze szczypiorkiem, ogórek, herbata z sokiem malinowym
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, kapusta kiszona z marchewką, kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, jabłko, wafel ryżowy
Środa 16.04
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek wiejski z natką pietruszki, suszonym pomidorem i bazylią, herbata z cytryną, kawa zbożowa
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka wielowarzywna, kompot
Podwieczorek: Gofry z musem owocowym, woda niegazowana z cytryną, banan
Czwartek 17.04
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka wiejska, jajko na twardo z sosem jogurtowo–chrzanowym, herbata żurawinowa, kakao
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, pieczeń rzymska z warzywami w sosie ziołowym, kasza bulgur, buraczki na ciepło, kompot
Podwieczorek: Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym, herbatniki
Piątek 18.04
Śniadanie: Płatki zbożowe na mleku, chleb graham z masłem, pasta z makreli i twarogu z rzodkiewką i cebulką zieloną, herbata z dzikiej róży
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: Zupa jaglana z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem pomidorowo–ziołowym, kompot
Podwieczorek: Wafel z pełnego ziarna, pasta z jaj i awokado ze świeżą kolendrą i pomidorem, herbata z cytryną
Szkoła
Poniedziałek 14.04
Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami razowymi, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot
Wtorek 15.04
Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, kapusta kiszona z marchewką, kompot
Środa 16.04
Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka wielowarzywna, kompot