Żłobek
Poniedziałek 20.01
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao
II Śniadanie: Sok warzywno-owocowy
Obiad: Zupa krem z cukinii z grzankami, kasza kuskus perłowy, polędwiczki z kurczaka parowane z warzywami w sosie z zielonym groszkiem, kompot
Podwieczorek: Weka, pasta twarogowa z pieczonym burakiem i zieloną cebulką, herbata owocowa
Wtorek 21.01
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb pszenny z masłem, ser żólty, papryka, herbata z cytryną
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa porowa z zacierką, ziemniaki, pulpet gotowany z warzywami, surówka „Colesław”, kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko
Środa 22.01
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata owocowa, kawa zbożowa
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, kluski leniwe z polewą waniliową, marchewka do chrupania, kompot
Podwieczorek: Bułka kukurydziana, pasta mięsno–warzywna z natką pietruszki, herbata owocowa
Czwartek 23.01
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z jaj z rzodkiewką i natką pietruszki, herbata z cytryną
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem, kasza bulgur, schab duszony w sosie własnym, sałatka z buraczków, kompot
Podwieczorek: Ciasto dyniowe, herbata owocowa, jabłko
Piątek 24.01
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, sałata, herbata z cytryną, kakao
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron muszelki z warzywami i sosem pomidorowo–ziołowym, kompot
Podwieczorek: Jogurt grecki z owocami, wafle ryżowe
Przedszkole
Poniedziałek 20.01
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa żywiecka sucha, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao
II Śniadanie: Sok warzywno-owocowy
Obiad: Zupa krem z cukinii z grzankami, kasza kuskus perłowy, polędwiczki z kurczaka parowane z warzywami w sosie z zielonym groszkiem, kompot
Podwieczorek: Weka, pasta twarogowa z pieczonym burakiem i zieloną cebulką, herbata owocowa
Wtorek 21.01
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, ser żólty, papryka, herbata z cytryną
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa porowa z zacierką, ziemniaki, sznycelek panierowany, surówka „Colesław”, kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko
Środa 22.01
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata owocowa, kawa zbożowa
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, kluski leniwe z polewą waniliową, marchewka do chrupania, kompot
Podwieczorek: Bułka kukurydziana, pasta mięsno–warzywna z natką pietruszki, herbata owocowa
Czwartek 23.01
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z jaj z rzodkiewką i natką pietruszki, herbata z cytryną
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem, kasza bulgur, schab duszony w sosie własnym, sałatka z buraczków, kompot
Podwieczorek: Ciasto dyniowe, herbata owocowa, jabłko
Piątek 24.01
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, sałata, herbata z cytryną, kakao
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron spaghetti z warzywami i sosem pomidorowo–ziołowym, kompot
Podwieczorek: Jogurt grecki z owocami, wafle ryżowe
Szkoła
FERIE ZIMOWE