14 – 18 kwietnia
Żłobek

 

 

 

 

Poniedziałek 14.04

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao

 

II Śniadanie: Sok warzywno–owocowy

 

Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot

 

Podwieczorek: Weka, twarożek z truskawkami, herbata z cytryną

 

 

Wtorek 15.04

 

Śniadanie: Płatki na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta mięsno–warzywna ze szczypiorkiem, ogórek, herbata z sokiem malinowym

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, surówka z marchewki, kompot

 

Podwieczorek: Kisiel owocowy, jabłko, wafel ryżowy

 

 

Środa  16.04

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, serek wiejski z natką pietruszki, suszonym pomidorem i bazylią, herbata z cytryną, kakao

 

II Śniadanie: Banan

 

Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, pulpet drobiowy gotowany na parze z warzywami, surówka wielowarzywna, kompot

 

Podwieczorek: Gofry z musem owocowym, woda niegazowana z cytryną, banan

 

 

Czwartek 17.04

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka wiejska, jajko na twardo z sosem jogurtowo–chrzanowym, herbata żurawinowa, kakao

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, pieczeń rzymska z warzywami w sosie ziołowym, kasza bulgur, buraczki na ciepło, kompot

 

Podwieczorek: Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym, herbatniki

 

 

Piątek 18.04

 

Śniadanie: Płatki na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z makreli i twarogu z rzodkiewką i cebulką zieloną, herbata z dzikiej róży

 

II Śniadanie: Gruszka

 

Obiad: Zupa jaglana z ziemniakami, makaron muszelki z sosem pomidorowo–ziołowym, kompot

 

Podwieczorek: Weka, pasta z jaj i awokado ze świeżą kolendrą i pomidorem, herbata z cytryną

Przedszkole

 

 

 

Poniedziałek 14.04

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, kiełbasa żywiecka sucha, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao

 

II Śniadanie: Sok warzywno–owocowy

 

Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami razowymi, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot

 

Podwieczorek: Weka, twarożek z truskawkami, herbata z cytryną

 

 

Wtorek 15.04

 

Śniadanie: Musli na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasta mięsno–warzywna ze szczypiorkiem, ogórek, herbata z sokiem malinowym

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, kapusta kiszona z marchewką, kompot

 

Podwieczorek: Kisiel owocowy, jabłko, wafel ryżowy

 

 

Środa  16.04

 

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek wiejski z natką pietruszki, suszonym pomidorem i bazylią, herbata z cytryną, kawa zbożowa

 

II Śniadanie: Banan

 

Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka wielowarzywna, kompot

 

Podwieczorek: Gofry z musem owocowym, woda niegazowana z cytryną, banan

 

 

Czwartek 17.04

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka wiejska, jajko na twardo z sosem jogurtowo–chrzanowym, herbata żurawinowa, kakao

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, pieczeń rzymska z warzywami w sosie ziołowym, kasza bulgur, buraczki na ciepło, kompot

 

Podwieczorek: Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym, herbatniki

 

 

Piątek 18.04

 

Śniadanie: Płatki zbożowe na mleku, chleb graham z masłem, pasta z makreli i twarogu z rzodkiewką i cebulką zieloną, herbata z dzikiej róży

 

II Śniadanie: Gruszka

 

Obiad: Zupa jaglana z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem pomidorowo–ziołowym, kompot

 

Podwieczorek: Wafel z pełnego ziarna, pasta z jaj i awokado ze świeżą kolendrą i pomidorem, herbata z cytryną

Szkoła

  

 

 

 

Poniedziałek 14.04

 

 

Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami razowymi, kasza jęczmienna, filet z indyka duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowym, kompot

 

 

 

 

Wtorek 15.04

 

 

Obiad: Żurek z ziemniakami, pyzy z mięsem, kapusta kiszona z marchewką, kompot

 

 

 

 

Środa  16.04

 

 

Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka wielowarzywna, kompot