20 – 24 stycznia
Żłobek

 

 

 

 

Poniedziałek 20.01

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao

 

II Śniadanie: Sok warzywno-owocowy

 

Obiad: Zupa krem z cukinii z grzankami, kasza kuskus perłowy, polędwiczki z kurczaka parowane z warzywami w sosie z zielonym groszkiem, kompot

 

Podwieczorek: Weka, pasta twarogowa z pieczonym burakiem i zieloną cebulką, herbata owocowa

 

 

 

Wtorek 21.01

 

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb pszenny z masłem, ser żólty, papryka, herbata z cytryną

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa porowa z zacierką, ziemniaki, pulpet gotowany z warzywami, surówka „Colesław”, kompot

 

Podwieczorek: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko

 

 

 

Środa  22.01

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata owocowa, kawa zbożowa

 

II Śniadanie: Banan

 

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, kluski leniwe z polewą waniliową, marchewka do chrupania, kompot

 

Podwieczorek: Bułka kukurydziana, pasta mięsno–warzywna z natką pietruszki, herbata owocowa

 

 

 

Czwartek 23.01

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z jaj z rzodkiewką i natką pietruszki, herbata z cytryną

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem, kasza bulgur, schab duszony w sosie własnym, sałatka z buraczków, kompot

 

Podwieczorek: Ciasto dyniowe, herbata owocowa, jabłko

 

 

 

Piątek 24.01

 

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, sałata,  herbata z cytryną, kakao

 

II Śniadanie: Gruszka

 

Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron muszelki z warzywami i sosem pomidorowo–ziołowym, kompot

 

Podwieczorek: Jogurt grecki z owocami, wafle ryżowe

Przedszkole

 

 

 

Poniedziałek 20.01

 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa żywiecka sucha, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao

 

II Śniadanie: Sok warzywno-owocowy

 

Obiad: Zupa krem z cukinii z grzankami, kasza kuskus perłowy, polędwiczki z kurczaka parowane z warzywami w sosie z zielonym groszkiem, kompot

 

Podwieczorek: Weka, pasta twarogowa z pieczonym burakiem i zieloną cebulką, herbata owocowa

 

 

 

Wtorek 21.01

 

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, ser żólty, papryka, herbata z cytryną

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa porowa z zacierką, ziemniaki, sznycelek panierowany, surówka „Colesław”, kompot

 

Podwieczorek: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko

 

 

 

Środa  22.01

 

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata owocowa, kawa zbożowa

 

II Śniadanie: Banan

 

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, kluski leniwe z polewą waniliową, marchewka do chrupania, kompot

 

Podwieczorek: Bułka kukurydziana, pasta mięsno–warzywna z natką pietruszki, herbata owocowa

 

 

 

Czwartek 23.01

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta z jaj z rzodkiewką i natką pietruszki, herbata z cytryną

 

II Śniadanie: Jabłko

 

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem, kasza bulgur, schab duszony w sosie własnym, sałatka z buraczków, kompot

 

Podwieczorek: Ciasto dyniowe, herbata owocowa, jabłko

 

 

 

Piątek 24.01

 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, sałata,  herbata z cytryną, kakao

 

II Śniadanie: Gruszka

 

Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron spaghetti z warzywami i sosem pomidorowo–ziołowym, kompot

 

Podwieczorek: Jogurt grecki z owocami, wafle ryżowe

Szkoła

  

 

 

 

FERIE ZIMOWE